Rémy Baudet en Riko Fukuda
Rémy Baudet en Riko Fukuda Jurgen van der Ent

Weense pareltjes in Theadorakapel Zwolle

Ingezonden Ingezonden

Afgelopen vrijdagavond heb ik in de Theodorakapel te Zwolle een prachtig concert mogen horen met als titel ‘Weense parels’ waarin Riko Fukuda op een 200 jaar oude fortepiano speelde samen met Rémy Baudet op een oude viool met darmsnaren. Samen brachten ze een programma met bekende en onbekende vioolsonates van Mozart, Beethoeven en Schubert.

Nu hebben beide al langer met elkaar gespeeld in het verleden en dat was dan ook te merken. Feilloos voelde zij elkaar aan in het samenspel in interpretatie van de muziek door deze drie grote Weense componisten. Remy speelde met vuur of juist heel lyrisch de vioolpartijen bijna uit zijn hoofd en je zag dat over bijna elke toon of melodielijn was nagedacht hoe hij deze zou uitvoeren. Riko had met deze fortepiano een scala van hulpmiddelen (vier pedalen) tot haar beschikking om de fortepiano in klankleur aan te passen aan de uitstraling die de muziek op dat moment nodig had.

Tussendoor gaven beide uitleg over de bijzonderheid van hun instrumenten en vertelde ze het achtergrondverhaal bij de sonates die ze speelde. Het publiek was razend enthousiast over de klankvorming, het samenspel en de professionele benadering van beide musici. Een avond genieten van prachtige muziek. Na afloop waren er nog vele vragen te horen over de instrumenten en de keuze en interpretatie van de sonates.

Het volgende concert is op vrijdagavond 12 november. Dan treed de West-Friese historische popgroep Tandaradei op met het programma ‘Nachtegalen verhalen’ waarin ze de verbinding zoeken tussen de ballades vanuit de Middeleeuwen tot aan nu gerelateerd aan het huidige seizoen van korter wordende dagen en het naderende jaareinde.

Kaarten bestellen kan op https://zwolle.ingoedehanden.management

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59