Ina Vrinssen behaald haar Goud Master titel en wint de Best Portfolio Award
Ina Vrinssen behaald haar Goud Master titel en wint de Best Portfolio Award Serge Duursma

Zwolse fotograaf Ina Vrinssen behaald de titel Goud Master fotograaf afgelopen weekend in Rotterdam

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Zwolle - De Zwolse fotograaf Ina Vrinssen heeft afgelopen weekend in Rotterdam de titel Goud Master fotograaf behaald. Daarbij kreeg ze bij de uitreiking ook de Best Portfolio Award voor het werk wat ze aan de internationale jury liet zien.

Ina Vrinssen behaalde haar titel met 20 beelden uit haar serie Pure nature Art Photography. Deze serie is ontstaan in de begin periode van de Corona, nadat Nederland in lockdown kwam en al haar opdrachten weg vielen. Ze wilde niet stil zitten en ging op zoek naar een onderwerp om te fotograferen,  het werden hele kleine bloemen met macrofotografie in water. Het beviel zo goed om er mee bezig te zijn dat het een eigen leven is gaan leiden en ze het Pure Nature Art Photography is gaan noemen met als ondertiteling ‘ playing with water, light and nature’.

In september 2020 heeft ze met 5 beelden uit deze serie de Zilver Sponsor Award gewonnen bij de landelijke wedstrijd van de Master Photographers Network. Naar aanleiding daarvan is ze in november 2021 opgegaan voor haar Goud Master bij de MPN en deze met veel succes behaald. De 5 koppige internationale jury was unaniem en waren er letterlijk stil van. Een reactie van een jurylid was “ Elk haartje, elk nerfje, zoveel mooie onscherptes en scherptes, prachtige fabelachtige plekjes om bij weg te dromen, dat alles in een beeld, Chapeau! Vergeet ik nog de perfecte afwerking”.

Eens per jaar krijgen MPN leden de mogelijkheden om op te gaan voor de kwalificatie Brons, Zilver of Goud Master. Ina Vrinssen is opgegaan voor de Goud master, de Brons en Zilver Master heeft ze ruim 10 jaar geleden al behaald. De jury beoordeelt de beelden op onder ander kwaliteit, techniek, fotografische creativiteit en onderscheidendheid. Pas wanneer ze aan alle strenge eisen had voldaan mag ze zich Goud master fotograaf noemen. Daarbij moest ze een paper schrijven over haarzelf en haar werk en volgend jaar een seminar geven.

Een Master titel is voor de vakfotograaf een bijzondere erkenning voor hun werk en daarbij een bevestiging voor de consument of bedrijf dat zij met een gekwalificeerde fotograaf te makken hebben.

Na het behalen van haar titel is Ina nog niet klaar met deze serie, ze heeft er al mee geëxposseerd en gaat daar mee door. Ook zijn er nog een paar bloemetjes die ze graag voor haar lens wilt hebben.

Wil je meer zien van het werk van Ina Vrinssen

www.inavrinssenfotografie.nl