Afbeelding

Vrijwilliger dieren Park de Stadshoeve

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

De werkgroep Dieren van Park de Stadshoeve zoekt parttime vrijwilliger op doordeweekse dagen.

Stichting de Stadshoeve is een ontmoetingsplek voor jong tot oud. Het park is een plek waar kinderen vrijuit kunnen spelen, waar natuur en mens samen komen, maar ook waar men van elkaar kan leren. Park de Stadshoeve draait volledig dankzij de inzet van vrijwilligers.

Bij de dierverzorging op doordeweekse dagen kunnen er onverwachte dingen gebeuren waardoor er extra raad of ondersteuning nodig is. Daarom is de stichting op zoek naar een extra vrijwilliger die de begeleiders van Frion met raad en daad kan bijstaan bij de dierverzorging. Zijn er bijvoorbeeld zieke dieren of geboortes, dan is de vrijwilliger (op afroep) beschikbaar om deze dieren de zorg te bieden die ze nodig hebben. Ook is de vrijwilliger aanspreekpunt voor de begeleiders van Frion als zij vragen hebben. 

In de meest ideale situatie is de vrijwilliger of collegavrijwilliger dagelijks aanwezig op de Stadshoeve, afhankelijk van de omstandigheden variërend van een half uur tot maximaal drie uur, en sluit je aan bij het overleg van de werkgroep Dieren dat eens in de vier of zes weken ’s avonds plaatsvindt.

De eisen: affiniteit met dieren is natuurlijk het allerbelangrijkst en enige ervaring met dierverzorging is gewenst. Daarnaast zelfstandig kunnen werken, makkelijk contact leggen. 

Park de Stadshoeve staat midden in de wijk Stadshagen en als vrijwilliger kom je in contact met kwetsbare groepen. Daarom heeft Stichting de Stadshoeve een aannamebeleid en een gedragscode opgesteld en wordt er van elke vrijwilliger gevraagd om een VOG te overleggen. De minimale leeftijd om vrijwilliger te worden is 16 jaar.

Aanmelden kan via info@parkdestadshoeve.nl.