vlnr: Alienke Kortman, Leontine Kremers en Shelley Ensink tijdens één van hun voorbereidende overleggen bij Bistro de Stadshoeve
vlnr: Alienke Kortman, Leontine Kremers en Shelley Ensink tijdens één van hun voorbereidende overleggen bij Bistro de Stadshoeve Foto: eigen archief

Zwols trio komt met innovatief programma voor vroegwijze, gevoelige kinderen

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

ZWOLLE – Leontine Kremers, paardencoach uit Zwolle, Alienke Kortman, jeugdhulpverlener in Zwolle en Shelley Ensink, leerkracht op KBS Het Atelier in Zwolle én zelfstandig kindercoach, ontwikkelden gezamenlijk een mentorprogramma voor vroegwijze, gevoelige kinderen van 8 tot 18 jaar. Het programma start na de zomervakantie.


Innovatief
“Het is eigenlijk bijzonder dat het innovatief is, maar het unieke aan ons programma is dat we géén therapie bieden, niets oplossen en géén tips of opvoedadvies geven. Het doel is niet om iets te veranderen. In plaats daarvan nodigen we kinderen uit om hun wijsheid met ons te delen. Door ze te ontmoeten en ook heel graag van hen te willen leren”, aldus Leontine Kremers, initiatiefnemer van het programma.


Gevoelig en wijs
Sommige kinderen zijn bovengemiddeld gevoelig. Soms zelfs zo gevoelig, dat ze lijken te vergeten waar zij eindigen en de ander begint en meer voelen dan alleen hun eigen gevoelens. Ze hebben antennes met een (uitzonderlijk) grote reikwijdte en zijn vaak zuiver in hun trouw aan de waarheid die ze in zichzelf voelen. Ze laten zich niet zo gemakkelijk overtuigen van iets dat voor hun gevoel niet klopt en zien, voelen, weten meer dan volwassenen soms in de gaten hebben.


KuddeWijs Kids
Voor die kinderen ontwikkelden de drie vrouwen KuddeWijs Kids. Een mentorprogramma, met ontmoeting als sleutel en kuddewijsheid als fundament. Waarin kinderen uitgenodigd én uitgedaagd worden om hun wijsheid en gevoeligheid te laten zien.

De naam van het programma verwijst naar de paarden waarmee gewerkt wordt.

“Je kunt alleen maar laten zien wat je weet en voelt als er een bedding is waarin je kunt voelen dat het er mag zijn en dat het begrepen en ontvangen kan worden. We zien dat in contact met paarden zo’n bedding er gemakkelijker is”, licht Kremers de rol van paarden in het programma toe.

Het programma bestaat uit 6 woensdagmiddagen en start na de zomervakantie. Naast samenkomsten bij de paarden zijn er creatieve onderdelen en 1 of 2x een middag in het bos. In eerste instantie is het programma bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Bij voldoende belangstelling start ook een groep voor 12+.


Informatie-avond
Op 4 juli om 20.00 uur is er een online informatieavond over het programma voor iedereen die nieuwsgierig of geïnteresseerd is. Aanmelden voor de informatieavond kan via een mailtje naar leontine@wijsgoed.nl.