Mystique Veenendaal (18) en Sjoerd de Graaf (27), deze twee Zwolse studenten worden de hosts van de podcast.
Mystique Veenendaal (18) en Sjoerd de Graaf (27), deze twee Zwolse studenten worden de hosts van de podcast. Foto: Eigen foto

Oranje Fonds ondersteunt: Gedachtebaas

Nieuws Ingezonden

Praten over rotervaringen en gedachten de baas zijn. Daar gaat de podcast voor en door jongeren over die ondersteunt wordt door het Oranje Fonds. Gedachtebaas. Zo gaat de podcast heten. 

Een aantal enthousiaste stagiaires van Humanitas Afdeling Zwolle staan te springen om te beginnen met het opnemen van deze podcast. Het doel is om jongeren aan het woord te laten over moeilijk bespreekbare onderwerpen en daarmee te laten zien dat je hier ook gewoon over kán praten. Want dat is nu nog niet altijd zo vanzelfsprekend. “We merken om ons heen dat het zelfbeeld onder jongeren lang niet altijd positief is. We laten graag onze mooiste kant zien op sociale media of als we met elkaar optrekken, maar delen we ook wel eens wat tegen zit? Praten we over onze onzekerheden? Laten we dat nu gewoon eens gaan doen, dan zijn we samen onze gedachten de baas.” 

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Het fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom versterkt en verbindt het organisaties en vrijwilligers die bijdragen aan een verbonden samenleving. Dit doet het Oranje Fonds dankzij steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners. Koning Willem- Alexander en Koningin Ma´xima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.