De eerste ondernemers in Zwolle accepteren bitcoins
De eerste ondernemers in Zwolle accepteren bitcoins Foto: btcmap.org

Bitcoin krijgt voet aan de grond in Zwolle

Nieuws Ingezonden

Wist je dat er met bitcoins ook betaald wordt in winkels en restaurants? Er zijn in Nederland honderden locaties waar de Bitcoin sticker op de etalage prijkt. Ga je naar Arnhem kan je zelfs je pinpas en portemonnee thuislaten! Deze Bitcoinstad heeft meer dan 50 ondernemers waar met bitcoins betaald kan worden.

In Zwolle wil een groepje enthousiastelingen hetzelfde bereiken: laten zien dat het mogelijk is om een wereldwijd betaalmiddel te gebruiken die geen relatie heeft met een bank, overheid of (commerciële) partij.

De eerste locaties zijn al bekend: ‘t Pannenkoekschip aan de Pletterstraat accepteert al geruime tijd bitcoins. Sinds kort kan men ook terecht bij restaurant Meneer Jan aan de Nieuwe Markt en voor een Frozen Yoghurt of lekkere Smoothie bij de beide vestigingen van Smooth Fruit Therapy (op het Lübeckplein achter het station en bij de Grote Markt).

Zaterdag 8 april vindt er een gratis Bitcoin ‘meetup’ plaats bij Meneer Jan, iedereen is welkom, leeftijd speelt geen rol, kennis ook niet, of je nu beginner of expert bent, ondernemer of consument.

In een informele setting delen de aanwezigen daar de laatste nieuwtjes over Bitcoin en aanverwante onderwerpen en helpen nieuwelingen met vragen. 

Je kunt zien hoe de betaling met Bitcoin gaat en als je wilt kun je het zelf ook uitproberen.

Meer informatie en aanmelden kan via: https://www.meetup.com/zwolle-bitcoin-blauwvingers

Ben je ondernemer en wil je meer informatie over het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel? Bel dan 06-13505349, geheel vrijblijvend!