Afbeelding
Foto: De Bazuin

Bevrijdingsconcert in het Academiehuis

Nieuws Ingezonden

Zwolle - Harmonieorkest De Bazuin geeft op zaterdag 22 april een bijzonderBevrijdingsconcert in Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. Via een speciaal gemaakte film - de rode draad van de avond - wordt het publiek meegenomen in de angst van oorlog, dehoop op vrijheid en het vieren van deze vrijheid.

Deze thema’s komen terug in de gekozen muziekstukken. Zo staan onder andere Schindler’s List, To my country en de Song of Freedom op het programma. De volksliederen van Nederland en Canada ontbreken niet, en Jos Pijnappel arrangeerde voor dit concert Het Zwols Bevrijdingslied.

Ook stadsdichter Bauke Vermaas, zangeres Toos Ligtenberg, mannen dubbelkwartet Double Four en violist Jeroen Bijlsma (concertmeester De Vuurvogel) werken mee aan het Bevrijdingsconcert. In de kerk worden gedichten tentoongesteld van basisscholieren uitZwolle en de stadsdichter zal het winnende gedicht voorlezen.

Dit project is mede tot stand gekomen met steun vanuit het Fonds Amateurkunst Zwolle, Stichting tot Algemeen Nut Zwolle, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds voorCultuurparticipatie.

Het concert start om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn via https://www.ticketkantoor.nl/shop/bazuin22april verkrijgbaar.

Afbeelding