Zwolse bluesband Hey Moocher op Hear The Blues in Heerde

· leestijd 1 minuut Nieuws Ingezonden

De Zwolse bluesband Hey Moocher is vrijdagavond 15 maart één van de vier bluesbands tijdens de bluesroute ‘Hear The Blues’ in Heerde.

Hey Moocher brengt vrijdagavond 15 maart met de sound van bejaarde buizenamps en haar vintage bluesrepertoire Café-restaurant De Spikke terug naar een café in de jaren vijftig van de vorige eeuw: ‘Er werd gerookt en gedronken. Mannen in driedelig pak, pet op en puntschoenen. Dames aan de bar die nergens voor betaalden. Vanaf het podium klonk onversleten blues, een beetje jazzy. The Story of Minnie The Moocher.’

Grooven, hypen en swampen
De Zwolse moochers spelen een stevige groove, hypen uptempo met swing en swampen zwaar in de twelve-bar-blues. Zo vertolkt Hey Moocher op haar eigen vuige wijze het repertoire van o.a. Little Walter, Elmore James, Sonny Terry, Paul Lamb & The Kingsnakes, Cab Calloway en Muddy Waters.

Vier Zwolse muzikanten spelen de blues
De muzikanten van Hey Moocher hebben allemaal hun muzikale roots in Zwolle, met veel podiumervaring in verschillende bands en muziekstijlen. Ervaren muzikanten dus, maar nog lang niet uitgespeeld, want met hun jeugdige enthousiasme zijn ze als Hey Moocher helemaal nieuw in het Nederlandse bluescircuit!

In de muziekwereld zijn de ‘moochers’ geen onbekenden
Rob Bults deed als zanger-gitarist in Muppetstuff, met o.a. Rico en Typhoon, bijna drieduizend optredens. Rob dampt nu met zijn steady lead- en slaggitaar en rauwe stem aan het front van Hey Moocher. John Beumer was dertig jaar contrabassist en verteller in de theaterfolkband Blue Dew. Hij is in Hey Moocher hyping frontzanger nummer twee, mét een koffertje fijne bluesharps. Joop de Haan treedt al sinds 2005 op met de Groninger bluesformatie Cat Fever Band. In Hey Moocher drumt, tikt en shuffelt Joop met perfecte eenvoud een solide basis. De vierde moocher is Jeroen van Halem. Hij speelde vanaf halverwege de jaren tachtig in het bekende rockabillytrio The Rumble Cats waarmee hij o.a. door Europa toerde. Jeroen plukt en slapt met zijn ronkende contrabas de laagste frequenties van Hey Moocher.

Het optreden van Hey Moocher in Café-restaurant De Spikke begint vrijdagavond om 21.00 uur en duurt tot ongeveer middernacht. What the Frnk speelt in Bar-Cafe ‘t Station, Little Chris in Harrie’s Bar en The Trabb in Café De Rooster. Tickets voor de bluesroute kosten slechts € 17,50 en dat is inclusief vier consumpties (één op elke locatie). Met de huidige horeca drankprijzen en vier bands die je deze avond kunt beluisteren is dat eigenlijk zo goed als gratis een toffe bluesavond! Kaarten voor Hear The Blues zijn te bestellen via: www.visitheerde.com/evenementen/hear-the-blues