Nadenken over je afscheid
Nadenken over je afscheid brugmedia.nl

Nadenken over je afscheid

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Hebt u wel eens nagedacht over uw uitvaart? Kent u de wensen van uw partner, uw ouders of van uw beste vriend/vriendin? Een eerste reactie is vaak: ?Dat komt later wel hoor, daar wil ik nu nog niet over nadenken.?

Maar juist met zo'n moeilijk onderwerp blijkt dat de drempel om er toch afspraken over te maken lager is als het overlijden nog niet direct aan de orde is. Voor uw naasten is het fijn dat ze uw wensen over een aantal elementaire zaken (begraven of cremeren?) weten. Het vroegtijdig bezig zijn met het nadenken over de uitvaart heeft als voordeel dat u de tijd heeft om keuzes goed af te wegen en te bespreken met uw omgeving. Bovendien kan het twijfels wegnemen bij uw naasten. In gesprek met je dierbaren kun je aangeven wat voor jou belangrijk is maar er is ook ruimte om te horen wat zij er van vinden. Thuis opbaren, roept soms weerstand op: ?dat wil ik mijn naasten niet aandoen.? Maar thuis opbaren in je eigen omgeving geeft je dierbaren op ieder moment van de dag gelegenheid om nog even bij je te zijn. Ook voor kinderen en kleinkinderen is thuis een vertrouwde omgeving. Door in gesprek te gaan met elkaar weten uw naasten en u wat uw wensen zijn en worden ze betrokken bij het (naderend) afscheid.

Meer informatie?

Op verzoek komt uitvaartbegeleider Geert van de Belt bij mensen thuis en kunnen ze hun vragen en wensen met hem bespreken. ?We verkennen samen de mogelijkheden, leggen uw wensen vast en ik geef u een indicatie van de kosten.? Wie iets voelt voor een gesprek, neemt contact met hem op voor het maken van een afspraak. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Geert van de Belt Uitvaartbegeleiding

06-169 45 646

wwwgeertvandebelt.nl

Uitvaart@geertvandebelt.nl

 

 

 

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37