Flexibele drempel Hermelenweg vervangen

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De flexibele verkeersdrempel op de Hermenlenweg wordt vervangen voor een gewone verkeersdrempel. De werkzaamheden vinden plaats op woensdag 27 mei tussen 06.00 en 20.00 uur.

Er zijn verkeersregelaars aanwezig om de automobilisten tijdens de werkzaamheden over het fietspad te leiden, aldus de gemeente.

De flexibele drempel was een van de aanpassingen die vorig jaar aan de Hermelenweg zijn gedaan. Daarnaast is een vrijliggend fietspad aangelegd, de rijbaan is versmald en er zijn diverse snelheidsremmers aangelegd. De drempel is als proef aangelegd. Het gewicht van het  voertuig bepaalt hoever de drempel naar beneden gaat. Een zwaar voertuig zoals een bus drukt door zijn gewicht de drempel naar beneden en kan de drempel comfortabel passeren. Bij een personenauto werkt de drempel als een gewone drempel.

De gemeente: ?Na de aanleg kwamen er klachten binnen over de zichtbaarheid en werd duidelijk dat automobilisten de drempel vermijden en liever over het fietspad rijden. Daarom is na overleg met de buurtvereniging, wijkbeheer, politie en Syntus uit oogpunt van verkeersveiligheid besloten om de proef te stoppen en de flexibele drempel te vervangen voor een reguliere drempel.?

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 18 uur geleden