Raad benieuwd naar mening burger over bezuinigingen

Partnerbijdrages

ZWOLLE ? De gemeenteraad houdt op dinsdag 26 mei een hoorzitting over de door het college van b en w voorgestelde maatregelen die de gemeente Zwolle moet nemen om de inkomsten en uitgaven de komende jaren in balans te houden.

Om ook in 2019 een sluitende begroting te kunnen presenteren moet het gemeentebestuur elf miljoen euro minder uitgeven. ?Het uitvoeren van de bezuiniging vraagt op alle beleidsterreinen om een transformatie van de werkwijze van de gemeente: onderzoek naar mogelijkheden voor samenwerking, andere wijze van subsidiëren, innovaties, monitoring, vertrouwen en loslaten. Het pakket aan bezuinigingsvoorstellen staat verwoord in de Perspectiefnota 2016-2019 (PPN, red.)?, zo valt in een persbericht te lezen.

De gemeenteraad is benieuwd hoe mensen die betrokken zijn bij de onderwerpen beheer openbare ruimte, woonlasten, sport en cultuur tegen deze maatregelen aankijken. Daarom is er op dinsdag 26 mei om 19.00 uur een hoorzitting in de raadzaal van het stadhuis aan het Grote Kerkplein 15.  Betrokkenen kunnen de gemeenteraad hierover dan in vijf minuten toespreken.

Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 21 mei vóór 15.00 uur bij de raadsgriffie via telefoon (038) 498 21 81 of raadsgriffie@zwolle.nl.

Planning

De komende weken bespreekt de gemeenteraad de financiële verantwoording over het afgelopen jaar.  De Jaarstukken vormen samen met de Beleidsrapportage en de Perspectiefnota de Voorjaarsstukken. De voorstellen en de planning zijn te zien op www.zwolle.nl/gemeenteraad onder het kopje Planning Voorjaarsstukken en Hoorzitting.