Afbeelding

Boni deelt 200.000 euro uit aan verenigingen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De Jeugdsponsoractie van Boni Supermarkten is met een groots feest in de Wagenwerkplaats in Amersfoort afgerond. Acht verenigingen uit Zwolle vielen in de prijzen. Over het hele land verspreid werd een bedrag van 200.000 euro verdeeld.

In totaal 291 verenigingen uit het hele Boni-gebied kwamen in Amersfoort om de cheque op te halen met hun sponsorbedrag. Optredens van artiesten als de DDF Crew en Edwin van der Toolen maakten het feest compleet. De afgelopen weken konden klanten in alle supermarkten muntjes sparen voor hun favoriete vereniging. Bij elke 10 euro ontvingen ze een gratis sponsormunt. In Zwolle deden acht verenigingen mee, te weten Z.A.C. - Zwolsche Atletische Club (603 euro), Scouting Vaandrig Lengtongroep (655 euro), Badmintonclub SVI (602 euro), Handbalvereniging SV Zwolle (821 euro), Voetbalvereniging VV SVI (602 euro), Orkesten en koren van De Vuurvogel (682 euro), Honk-en softbalvereniging Blue Hawks (654 euro) en de Reddingsbrigade Zwolle (993 euro).

De drie verenigingen die landelijk gezien het meeste aan sponsormunten hadden binnengehaald mochten tijdens het feest in de Wagenwerkplaats op het podium hun prijs in ontvangst komen nemen. Dit waren de Reddingsbrigade Staphorst (1.237 euro), de IJsselmuider Gymnastiekvereniging ?38 (1.196 euro) en Voetbalvereniging Sparta Nijkerk (1.142 euro). Bouke Wal, directeur van de Boni-supermarkten: ?Boni supermarkten organiseert deze actie om verenigingen in onze vestigingsplaatsen te ondersteunen en de jeugd de kans te geven te gaan sporten, muziek maken of op een andere manier te ontspannen. De jeugd heeft immers de toekomst en daar dragen wij graag een steentje aan bij.? In 2015 wordt vanwege het enorme succes de Jeugdsponsoractie herhaald.