Zwolle heeft primeur met digitale kiosk voor gemeentenieuws

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Vanaf deze week publiceert de gemeente Zwolle haar wekelijkse nieuwsberichten voor de inwoners in een digitale kiosk. Daarmee heeft Zwolle een primeur en is het de eerste gemeente die op deze wijze haar nieuws publiceert, aldus de gemeente.

De kiosk is te ontsluiten via de Zwolle-app in de diverse app-stores. Per 1 januari verdwijnen de wekelijkse informatiepagina´s van de gemeente ? de Wijzer ? uit de lokale huis-aan-huis krant de Peperbus. Vooruitlopend daarop publiceert de gemeente sinds november de officiële bekendmakingen via www.overheid.nl en www.zwolle.nl/bekendmakingen en al het overige nieuws via www.zwolle.nl/wijzer of via een link op Twitter, Facebook en e-mail. En vanaf nu dus ook via de digitale kiosk. De kiosk bevat niet alleen de wekelijkse Wijzeruitgave, maar biedt ook plaats voor andere nieuwsbrieven en informatiekranten van de gemeente.

De app kan worden gedownload via de diverse app-stores (App store, Google play, Windows store) of via www.zwolle.nl/app. Na het downloaden van de app kom je in de kiosk van de gemeente Zwolle waar je een keuze kunt maken uit de uitgaven. Op dit moment is de app nog alleen geschikt voor tablet en computer/laptop. De gemeente onderzoekt in 2015 of er behoefte is aan een versie van de app voor de smartphone.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden