Afbeelding

Celstraf voor beroving oude dames

Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) ? Een 23-jarige man is donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het beroven van oude dames in Zwolle.

De man beroofde tot drie keer toe kwetsbare, oude dames. Op 23 augustus deed een 81-jarige slachtoffer boodschappen in Zwolle-Zuid. Ze liep net terug naar het appartementencomplex toen op de Vrijheid een man achter haar opdook. Die hield een van zijn armen om haar keel en rukte met de vrije hand haar twee kettingen van haar hals.


 


Op 26 augustus werd een 80-jarige vrouw het slachtoffer van een straatroof. Een man vroeg haar waar de Kievitsbloem was. Toen ze haar hoofd bijdraaide om de straat aan te wijzen, greep de man naar haar hals en rukte aan haar ketting. Ze had na afloop de nagels in haar nek staan. Op 27 augustus vond een derde straatroof plaats. Een vrouw zag in haar achtertuin een man opduiken. Ze opende de deur en de man bazelde wat dat hij zijn hond zocht. Kort erna greep hij haar bij de hals en rukte haar ketting af.


 


Slechts een van de straatroven bekende hij. Van een pandjesbaas kreeg bij 25 euro voor een van de kettingen. Uit onderzoek bleek dat bij de andere twee gevallen ook telkens korte tijd zat tussen de roof en het verpatsen van de sieraden door Van E. Tegen de 23-jarige F. van E. was 3 jaar cel geëist.