Stichting Roparun steunt Isala Oncologisch Centrum

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Het Isala Oncologisch Centrum in Zwolle ontvangt 16.500 euro van Stichting Roparun. Met dit bedrag wordt een hoofdhuidkoeler aangeschaft. Een hoofdhuidkoeler wordt gebruikt voor, tijdens en na de chemokuur om de kans op haaruitval te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen.

Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: ?Vanuit de opbrengst van de Roparun stellen wij een bedrag van 16.500 euro ter beschikking aan het Isala Oncologisch Centrum. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het belangrijke werk dat het ziekenhuis verricht. Vanuit de Roparun ondersteunen we doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 62 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Volgend jaar start de 24e editie van de Roparun op zaterdag 23 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 25 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.