Informatieavond training \'Ik leer leren\'
Informatieavond training \'Ik leer leren\' brugmedia.nl

Informatieavond training \'Ik leer leren\'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op dinsdag 16 december a.s. geven Linda Hendriks en Susanne Dijkhuizen, van Ik leer leren Zwolle, in wijkcentrum de Bestevaer een informatiebijeenkomst over de training ?Ik leer leren'. Met deze training ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, het overwinnen van faalangst, concentratie en motivatie. De training biedt slimme handvatten

Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ?goed in je vel zitten' minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Ondanks hun inzet gaat het leren bij veel kinderen in de brugklas gepaard met stress en tegenvallende resultaten. Voor deze jongens en meiden is het belangrijk dat zij leren hoe te leren

De ?Ik leer leren' training wordt gegeven in groepjes van 4 tot 8 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ?Ik leer leren' trainers hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

De training is niet alleen geschikt voor brugklassers maar ook voor jongeren verder in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen. Tevens is het voor kinderen van groep 8 een gedegen voorbereiding op de middelbare school.

Ervaringen van een deelnemer: ?Ik heb nu hogere cijfers en weet beter wat ik allemaal kan. Doordat ik nu goed kan plannen ben ik niet meer zo gestrest en heb ik tijd over voor andere dingen.?



Kijk voor meer informatie en voor opgave (verplicht) op http://www.ikleerlerenzwolle.nl.