Inwoners kiezen goed doel voor Specsavers Zwolle

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Lokale goede doelen uit Zwolle hebben zich aangemeld op de website van Stichting Specsavers Steunt om kans te maken op een jaar lang financiële steun. Welk goed doel een financieel steuntje in de rug krijgt? Dat bepaalt het publiek.

Inwoners uit Zwolle kunnen tot en met 8 december 16.00 uur via stichtingspecsaverssteunt.nl hun stem uitbrengen. Uiteindelijk spaart de Specsavers-winkel aan de Diezerstraat 3 in Zwolle vanaf 1 januari 2015 een jaar lang voor het lokale goede doel met de meeste stemmen. In Zwolle hebben zich meerdere goede doelen aangemeld, waaronder; ponyclub De Heuvelruiters, Stichting Zwols Dierenasiel en Stichting InnSide.* Het volledige overzicht van alle aanmeldingen is te vinden op bovengenoemde website. Deze goede doelen hopen de meeste stemmen te krijgen om een jaar lang financieel gesteund te worden door Stichting Specsavers Steunt. ?Lokale goede doelen in Nederland hebben het moeilijk. Ze ontvangen steeds minder donaties en subsidies worden geschrapt. Met Stichting Specsavers Steunt willen wij lokale goede doelen het steuntje in de rug geven dat zij zo hard nodig hebben. Ik wil alle inwoners uit Zwolle dan ook oproepen om te stemmen op een lokaal goed doel dat zij een warm hart toedragen. Wij kijken er naar uit om te sparen voor het goede doel met de meeste stemmen?, aldus Peter Blokpoel, retailpartner bij Specsavers Zwolle.

Specsavers richtte in 2010 de stichting op om iets terug te geven aan de lokale gemeenschap. In 2015 start Stichting Specsavers Steunt alweer de vijfde spaarronde. Voor elk verkocht montuur en hoortoestel doneren de Specsavers-winkels automatisch een vast bedrag aan de stichting. Na een jaar sparen schenkt elke winkel telkens het bijeen gebrachte geldbedrag aan een lokaal goed doel of initiatief en het landelijke doel Nationaal Fonds Kinderhulp.

 

Specsavers Opticiens heeft internationaal meer dan 1.700 winkels, waarvan op dit moment 118 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture-basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 15 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door minimaal volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten. En met diezelfde filosofie startte Specsavers in 2007 met de verkoop van hoorzorg in Nederland. Inmiddels biedt Specsavers in 121 plaatsen hoorzorg; in 110 Specsavers-winkels en op 11 servicepunten.

* aangemeld tot op het moment van schrijven, 7 november 2014.