Afbeelding

Rintje Ritsma opent vernieuwd restaurant De Handschoen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Viervoudig wereldkampioen allround schaatsen Rintje Ritsma heeft woensdag het door Omega Zorg overgenomen restaurant De Handschoen aan de Nieuwe Deventerweg 103 geopend.

Het restaurant, de tuin en de bijbehorende zaal hebben een metamorfose ondergaan en zijn aangepast aan de eisen van nu, terwijl het pand haar karakteristieke uitstraling heeft behouden. Nieuw zijn het management en vooral de medewerkers van het restaurant. Het zijn allen enthousiaste cliënten van Omega Zorg. Een zorgorganisatie die jongvolwassenen, met al dan niet een lichte beperking, actief inzet in het bedrijfsleven en daarmee een baan en werkervaring biedt. Niet alleen een werkbesteding door plaatsing in de gebruikelijke sociale werkplaats, maar een werkplek met een volwaardige participatie in de samenleving, in dit geval de horeca. Hiermee anticipeert Omega Zorg al op het nieuwe zorgstelsel dat ons land te wachten staat, met een steeds belangrijkere rol voor de gemeenten.

Voormalig schaatser Rintje Ritsma De Handschoen te laten openen, is voor Omega Zorg een bewuste keuze. Wij zien tussen Rintje en onze organisatie een parallel. In zijn tak van sport sloeg hij succesvolle nieuwe wegen in, die wel eens ingingen tegen de gevestigde orde en structuren van bonden.?

Begin dit jaar sloot het gerenommeerde restaurant De Handschoen haar deuren omdat zich geen opvolger aandiende. Voor het management van Omega Zorg een uitdagende aanleiding om op deze locatie in dit restaurant - met een vanouds goede naam - haar doelen te realiseren. Omega Zorg heeft vestigingen in: Almere, Emmeloord, Lelystad en Westenholte. Restaurant De Handschoen werkt met een nieuwe menukaart gekoppeld aan een concurrerende prijs.