Samhainviering op zondag 2 november

Partnerbijdrages


ZWOLLE - Het rituele jaar begint met Samhain op 31 oktober. Dat viert Sita op zondag 2 november. Voor de Kelten en de Germanen begon het jaar met de donkere helft, net als de dag met het vallen van de avond begon. De Kelten noemden het nieuwjaarsfeest Samhain. In deze tijd van het jaar is het contact met de andere wereld en de geesten van overleden voorouders gemakkelijker te leggen dan anders. Het heeft ook met de dood, het afsterven van de natuur, het weer naar binnen gericht zijn en het einde van een cyclus te maken. Dat kan ook symbool staan voor de oude opvattingen en nieuwe ontdekkingen.

Samen met geïnteresseerden wil Sita een geliefde of iemand anders gedenken, eten, mediteren en een mantralied zingen.
Aanwezigen kunnen het eten wat deze persoon lekker vond, delen met anderen en dat daarna offeren bij de Boeddha. Een foto meenemen mag ook. Sita maakt pompoensoep, dat als ketel dient waarin de aanwezigen bedenkingen en vragen stoppen. Laat je verrassen.
De viering begint om 17.00 uur. De eigen bijdrage is 12,50 euro. Graag van te voren aanmelden via telefoon (06) 10222358, (038) 4662258, of e-mail sitanjie@hotmail.com