Afbeelding

Gekapte bomen Prinsenpoort krijgen tweede leven

Partnerbijdrages

VEERALLEE ? De bomen die afgelopen vrijdag werden gekapt in de nieuwbouwwijk Prinsenpoort in Zwolle, krijgen een nieuwe bestemming. Bewoners van Breecamp-Oost in de wijk Stadshagen kwamen met het idee om de stammen te gebruiken als speeltoestel voor het door hen geïnitieerde speelterrein in de buurt.

Op 27  september begint de verkoop van negentien woningen in nieuwbouwwijk Prinsenpoort in de wijk Veerallee. Om de grond vrij te maken voor de aanleg van de geluidswal en het geluidsscherm zijn er bomen gekapt. Breecamp-Oost-buurtbewoonster Diana van der Stouw: ?Toen ik hoorde dat de bomen werden gekapt, kwam ik op het idee een speeltoestel te maken met de oude boomstammen. Zo krijgen we hier in de wijk een mooie en duurzame klimplek voor onze kinderen.?

Burgerinitiatief
In de buurt Breecamp-Oost is een stuk braakliggend grond op initiatief van buurtbewoners veranderd in een kinderspeelplaats. Het betreft een stuk grond dat bestemd is voor woningbouw, maar de komende jaren nog niet wordt gebruikt. Met steun van Bouwfonds Ontwikkeling, de gemeente Zwolle en een aantal andere sponsoren zijn inmiddels de eerste speeltoestellen geplaatst.