Anti-graffiti muurschildering kleurt de Venestraat
Anti-graffiti muurschildering kleurt de Venestraat brugmedia.nl

Anti-graffiti muurschildering kleurt de Venestraat

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ASSENDORP ? Een anti-graffiti muurschildering kleurt sinds afgelopen weekend het begin van de Venestraat in de wijk Assendorp. Kunstenaars Marcin en Milou Fronczak beschilderden samen met de inwoners van de straat de meterslange muur. ?Het kunstwerk pas echt bij de stijl van de straat.?

Voorbijgangers keken afgelopen weekend vreemd op toen ze de Venestraat passeerden. ?Mag dit wel??, kregen art designers Marcin en Milou meerdere malen te horen. Samen met de inwoners van de straat werkten de kunstenaars van donderdag tot zaterdag aan het kunstwerk aan het begin van de straat. Het initiatief komt voort uit het honderdjarig bestaan van de Venestraat dat afgelopen mei al werd gevierd. ?De muren van de huizen aan de stationskant zitten vaak vol graffiti en zien er verloederd uit. Begin dit jaar plaatsten we al plantjes aan de ene kant van de straat en bedachten we het idee om de andere kant te beschilderen?, vertelt Annette Bos, één van de initiatiefneemsters en inwoner van de Venestraat.

Na overleg met de eigenaar van het pand werd de Zwolse studio MMMADE van Marcin en Milou ingeschakeld om de bewoners te helpen. ?We zijn eerst door de straat gefietst om het ontwerp te bepalen. De straat is gebouwd in de tijd van de jugendstil en art nouveau en daardoor hebben we ons laten inspireren. Het is een anti-graffiti, erg gedetailleerd en veel gevuld?, vertelt Marcin.

Bewoonster Annette Bos en Ineke Frölich zijn nog druk bezig met de laatste loodjes, maar zijn al meer dan tevreden over het resultaat.  ?Het geeft een vrolijk en vertrouwd gevoel als je de straat binnenkomt, het past echt bij de stijl van de straat.? Bang dat de schildering door graffiti wordt overspoten, zijn de dames niet. Ineke: ?Dat is een gentleman's agreement onder kunstenaars, dat doe je niet.?