Afbeelding

Koren en muziekgroepen presenteren zich tijdens Open Monumentendag

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE ? Tijdens Open Monumentendag op 13 september treden er in de stad koren en muziekgroepen op. Zo verzorgt het Barokkoor, dat soms samenwerkt met een muziekgezelschap, om 16.00 uur een gratis optreden in de Waalse kerk.

Het koor richt zich met name op het a capella zingen van (polyfone) muziek uit Renaissance en Barok. Ook is er ruimte bij het Barokkoor voor experimenten, zoals solo's en duetten en doen ze op 30 oktober mee aan de opera Médée in Theater De Spiegel. Het koor richt zich op het enthousiast samen zingen, niet op het geven van zo veel mogelijk concerten.

Het Barokkoor staat open voor nieuwe leden, met name mannen. Op 16 september is er vanaf 19.45 uur een open repetitie. Belangstellenden kunnen zich daarvoor telefonisch aanmelden bij Gerard van Huis: (038) 466 00 85. Meer informatie en het repertoire is te vinden op de website: barokkoor.webklik.nl.

Multiple Voice

Multiple Voice, het jonge a-capella koor uit Zwolle, brengt een breed repertoire ten gehore: van pop tot klassiek en wereldmuziek van landen overal ter wereld. Tijdens het aankomende optreden zingt ze onder andere het aangrijpende nummer ?Prayer of the Children', geschreven door Kurt Bestor voor alle kinderen die leven in oorlogsgebieden. Maar er is ook plek voor luchtigere liederen, zoals: California Dreamin' (Mamas & The Papas) en Die Beredsamkeit (F.J. Haydn), een klassiek stuk over de invloed van wijn op tafelgesprekken. Kijk voor meer informatie op: www.multiplevoicezwolle.nl. Op zaterdag 13 september is het koor om 15.00 uur te horen in de Waalse kerk en om 16.00 uur in de Dominicanenkerk. De toegang is gratis.

On Cue

On Cue opent het seizoen 2014-2015 met twee keer een kort optreden tijdens Open Monumentendag. Het popkoor met circa vijftien leden zingt elke maandagavond onder leiding van Eline Geerdink. Het repertoire is heel divers: van latin tot jazz, van pop tot wereldmuziek. Wie het koor wil horen zingen, is op zaterdag 13 september om 13.00 uur welkom in de Statenzaal (Diezerstraat, naast de bibliotheek) of om 14.00 uur in de Grote Kerk. On Cue heeft nog plaats voor een nieuwe mannenstem. Wie enthousiast is na het zien van het optreden en het een uitdaging lijkt om een keer mee te zingen, is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op: www.on-cue.nl.

Zangraad

Tijdens Open Monumentendag verzorgen negentien koren tussen 10.30 en 16.30 uur samen dertig korte concerten. Het hele rooster met de optredens is te raadplegen op de website van de Zwolse Zangraad, www.zwolsezangraad.nl en in de publicatie van het organisatiecomité, op de dag zelf, verkrijgbaar in de kraam voor De Hoofdwacht op de Grote Markt.

Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 23 uur geleden