Eerste fase Lutterbergstraat afgerond

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

ZWOLLE - Maandag ochtend 30 mei start de gemeente Zwolle met de tweede fase van de reconstructie van de Luttenbergstraat. De eerste fase is inmiddels succesvol afgerond. De rijstrook vanaf de Assendorperstraat richting de kruising met de Wethouder Alferinkweg is inmiddels opnieuw geasfalteerd. In fase 2 wordt nu de andere rijstrook aangepakt. Dit betekent dat er in de Luttenbergstraat wederom een rijstrook beschikbaar is. Ook gedurende deze fase gelden omleidingsroutes. Deze zijn nagenoeg gelijk aan de routes van fase 1 en worden met borden aangegeven. De tweede fase duurt van eind mei tot begin juli 2011.

De werkzaamheden in de tweede fase duren wat langer dan die in fase 1. Dit komt omdat het hoofdriool, dat vervangen wordt, onder het weggedeelte zit dat nu wordt aangepakt. Behalve de vervanging van het riool wordt ook het asfalt vernieuwd. Bovendien gebruikt de gemeente de gelegenheid om de verkeerssituatie veiliger te maken en de aanwezige bushaltes aan te passen.  

Verkeersomleidingen fase 2
De werkzaamheden veroorzaken beperkte verkeersomleidingen. De omleidingen in fase 2 zijn gelijk als die in fase 1 alleen op de Luttenbergstraat wordt nu gebruik gemaakt van de andere rijbaan.

Het ziekenhuis Isala Klinieken locatie Wezenlanden en het winkelgebied in de wijk Assendorp blijven bereikbaar. Omdat in deze fase gebruik gemaakt wordt van de andere rijbaan op de Luttenbergstraat, rijdt het verkeer op de Luttenbergstraat, tussen kruisingen met de Wethouder Alferinkweg en met de Assendorperstraat, de rijrichting vanaf de Wethouder Alferinkweg naar de Assendorperstraat. In feite rijdt het verkeer dus in tegengestelde richting.

Het auto- en fietsverkeer richting de Luttenbergstraat vanaf de Burgemeester van Roijensingel en de Assendorperstraat wordt omgeleid via het Groot Wezenland en de Schuurmanstraat.

Ook omleiding voor fietsers
Het fietsverkeer richting de Luttenbergstraat vanaf de Assendorperstraat kan tevens rijden via de Eigenhaardstraat, Assendorperdijk, Grasdorpstraat en Wethouder Alferinkweg. Het is belangrijk dat fietsers ook daadwerkelijk de omleidingsroutes volgen. Fietsers zorgen nu nog al te vaak voor gevaarlijke situaties door op de Luttenbergstraat tegen het autoverkeer in te fietsen. De politie zal hier extra toezicht op houden.

Aangepaste route streeklijnen: 4 mei - augustus 2011
De streeklijnen van Syntus en Connexxion rijden rechtstreeks naar het station en mijden de haltes aan de Wethouder Alferinkweg, Schuurmanstraat en het Groot Wezenland.
De streeklijnen rijden dan via de Hortensiastraat en Deventerstraatweg. Dit betreft de Syntuslijnen 29, 40, 161, 166 en 167 en de Connexxionlijn 70.
De routes van de stadslijnen blijven ongewijzigd. Zo zal stadslijn 1 (Oosterenk) blijven stoppen op de haltes aan de Schuurmanstraat en het Groot Wezenland.

Overstap nodig voor regionale busreizigers
Voor regionale busreizigers die normaal gesproken in- en uitstappen bij de haltes Schuurmanstraat of Isala Klinieken is een overstap op stadslijn 1 van Syntus nodig op station Zwolle of op een van de haltes nabij de Isala Klinieken locatie Sophia (halte Dokterspad).
Voor de terugreis geldt hetzelfde, de reizigers kunnen reizen met de stadsbus richting station Zwolle of richting Isala Klinieken locatie Sophia (halte Dokterspad) en vanuit daar kunnen zij hun reis vervolgen met de streeklijnen.
Reizigers die normaal gesproken in- en uitstappen op de halte Park de Wezenlanden kunnen gebruik maken van stadslijn 3 (in Assendorp, halte Klaasboerstraat) of stadslijn 1 (in de Oosterenk, halte Provinciehuis).
Voor zowel stadslijn 1 als stadslijn 3 is een overstap voor regionale reizigers nodig op station Zwolle of nabij Isala Klinieken locatie Sophia voor stadslijn 1 (halte Dokterspad).  Voor de reizigers die nu gebruik maken van de halte Assendorperdijk geldt dat zij gebruik kunnen maken van de halte Molenweg aan de Hortensiastraat.

Reconstructie Luttenbergstraat
Reconstructie Luttenbergstraat kent twee projectdelen. Het eerste deel vindt plaats van begin mei tot medio augustus 2011. Dan wordt gewerkt aan de weg het gedeelte tussen de kruising met de Wethouder Alferinkweg en de kruising met de Assendorperstraat en op de Assendorperstraat tussen kruisingen met de Luttenbergstraat en met het Groot Wezenland. Het eerste deel heeft de meeste gevolgen voor het verkeer en veroorzaakt verkeersomleidingen. Het tweede deel van de reconstructie Luttenbergstraat vindt van medio augustus tot eind september 2011 plaats. Dan wordt gewerkt aan de weg in het gedeelte tussen de kruising met de Wethouder Alferinkweg en de rotonde Hanekamp.