Verkeersstremming wegens carnaval in Zwolle

Partnerbijdrages

ZWOLLE -  'Sassendonk' houdt op zaterdag 5 maart verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad. Er vindt een optreden plaats op de Nieuwe Havenbrug van de Mommerie en is er een optocht. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 17.00 uur hinder.

Optreden op Nieuwe Havenbrug
Wegens het optreden op de Nieuwe Havenbrug, wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur afgesloten. Al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, ondervinden hiervan stremming. De omleidingsroute is via de Emmawijk. Daar bevindt zich tevens een tijdelijke bushalte.

Carnavalsoptocht
Op de route van de carnavalsoptocht met praalwagens ondervindt het verkeer stremming. De optocht start om 13.45 uur vanaf de Wethouder Alferinkweg en gaat via de Hortensiastraat, Assendorperstraat naar de binnenstad. In de Luttekestraat gaat de optocht naar verwachting om 16.30 uur uiteen. Het advies aan het doorgaande verkeer is om de route van de optocht te mijden en te kiezen voor een andere rijroute. Het verkeer van en naar het ziekenhuis Isala klinieken De Weezenlanden wordt geadviseerd te rijden via het Groot Wezenland, de Schuurmanstraat, Hanekamp, Vechtstraat of Wipstrikkerallee.

OV
De stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion rijden een aangepaste route op de route van de carnavalsoptocht en pakken zodra mogelijk de normale route weer op.
Ook ter hoogte van de Eekwal rijden de stads- en streeklijnen van Syntus en Connexxion tussen 06.00 en 18.00 uur via de Emmawijk, waar een tijdelijk halte is.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden