Zwolse wijkboerderij Klooienberg krijgt opvang functie

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Wijkboerderij Klooienberg in Holtenbroek kan nog dit jaar onderdak bieden aan buitenschoolse opvang en kinderopvang. Burgemeester en wethouders van Zwolle willen samen met welzijnsorganisatie Travers investeren in het monumentale pand aan de Klooienberglaan.

Al enige tijd blijkt dat het lastig is om wijkboerderijen te exploiteren. Dat geldt ook voor de monumentale boerderij op de dijk langs het Zwarte Water. Omdat maar een gedeelte van het pand nodig is voor de boerderij-activiteiten, is samen met Travers en de wijk gezocht naar een goede invulling van de overige ruimte. Uit onderzoek blijkt dat een combinatie van kinderopvang - voor 16 kinderen - en buitenschoolse opvang - voor 38 kinderen - de beste mogelijkheden biedt. Met een brede functie als opvanglocatie en boerderij heeft de Klooienberg weer een zekere toekomst.

Om de Klooienberg geschikt te maken voor de nieuwe opzet moeten flink wat noodzakelijke werkzaamheden worden verricht. Het gaat dan bijvoorbeeld om onderhoud en om het nemen van brandpreventieve maatregelen. Burgemeester en wethouders stellen de raad voor die investeringen nu grotendeels voor rekening te nemen. De komende jaren kan dat bedrag via de huur die Travers betaalt gedekt worden.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden