Jaar cel voor straatroof

Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) - Een 26-jarige man uit Emmeloord is dinsdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, voor zijn aandeel in een straatroof in Zwolle. De man was de bestuurder van de vluchtauto.

R. de G. verklaarde zelf dat hij niet wist dat zijn kompaan een oude vrouw had beroofd. Hij was in zijn auto gesprongen en had hem toegesnauwd snel weg te reden. Pas later die dag, nadat hij het kenteken van de wagen op een andere naam had overgeschreven, ontdekte hij van de roof. Zijn kompaan poogde namelijk de gestolen juwelen te verpatsen bij een juwelier in Emmeloord. Ook zijn advocaat meende dat De G. helemaal geen aandeel had in de straatroof. Hij was slechts in blinde paniek weggereden.

De officier van justitie geloofde dit niet en eiste achttien maanden cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De rechtbank achtte het feit bewezen, maar kwam op een lagere straf. Wel moet de man een verplichte behandeling in een kliniek ondergaan onder meer voor zijn drugsgebruik.

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden