Sporre pept ondernemers op

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - "Van de berichten die dagelijks tot ons komen over de economie word je niet echt vrolijk. Het meest frustrerend is dat je er als ondernemer part noch deel aan hebt. Je blijft afhankelijk van de hogere machten en krachten in het internationale spel. Toch is er geen reden om te somberen, daar los je niets mee op. Zo slecht hebben we het nog niet", pepte voorzitter Gaston Sporre van de Kamer van Koophandel (KvK) Oost Nederland dinsdag zijn gehoor op tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst.


"We moeten onszelf niet de put in praten. Ondernemers zijn van nature optimistisch en zullen ook deze dip te boven komen." Wachten op betere tijden is volgens Sporre geen optie. In de concurrentie met andere regio´s is er binnen Oost-Nederland in economisch opzicht nog zeer veel winst te behalen, meent de KvK. "Voor het jaar 2012 zou het mooi zijn als er vanuit een gezamenlijke krachtenbundeling in dit gebied tussen ondernemingen, overheid en onderwijs een betekenisvolle economische voetafdruk wordt gemaakt op een aantal grote dossiers. Daarbij kan volgens Gaston Sporre gedacht worden aan het krimpend winkelbestand in binnensteden, aan de aandacht voor het grote peloton aan Zzp´ers, aan een goed uitgebalanceerd arbeidspotentieel, aan innovatieplatforms en aan de focus op duurzaamheid.


Er is voor ondernemers uitdaging genoeg. Veel zal moeten gebeuren op eigen kracht omdat de economische rugwind is gaan liggen. Sporre: "Ondernemen is nog steeds een feest, maar je moet anno 2012 wel zelf de slingers ophangen".

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50