Scholierenroute Nieuwleusen onder de loep

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Het laatste veiligheidsonderzoek betreffende een scholierenroute in een reeks, uitgevoerd door het Meander College, vindt woensdag 7 maart plaats. Dit keer is de route naar Nieuwleusen aan de beurt, nadat eerder de routes Dalfsen en Hasselt onder de loep werden genomen.


 


Het  onderzoek heeft tot nu toe diverse knelpunten en aanbevelingen opgeleverd, aldus het Meander College. De route naar Nieuwleusen was kort geleden nog in het nieuws vanwege een heel ernstig ongeluk met een leerling en een bus. De tocht op woensdag begint om 13.40 bij het Meander en voert vandaar naar Nieuwleusen.


 


Het nagesprek zal zijn in het Witte Peerd aan het Westeinde 5 in Nieuwleusen. "Ouders -ook die van leerlingen van andere scholen- leerlingen, raadsleden, politie en bewoners zijn van harte welkom in het Witte Peerd", zo laat de organisatie weten.  Het eindrapport zal dan tussen half maart en begin april aan Gedeputeerde Staten overhandigd worden, inclusief de aanbevelingen. Andere verkeersorganisaties en de colleges van b en w van Dalfsen,


Zwartewaterland en Zwolle worden eveneens uitgenodigd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het onderzoeksrapport, bedoeld voor het Rijk, bij de minister op tafel komt.