Stemmen op wijkidee

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Er kan weer gestemd worden voor de Wijkbudgetten. Wethouder Nelleke Vedelaar gaf woensdagmiddag in hotel Fidder het startschot voor de eerste stemronde. Wijkbewoners Wimmenhove uit Stadshagen en Van Dijk uit de Veerallee brachten de eerste stemmen uit. Het project wijkbudgetten geeft inwoners van Zwolle de mogelijkheid om zelf initiatieven voor de buurt te bedenken en zelf te realiseren.

'Meer plezier met minder geluid' is het idee van Wimmenhove uit Stadshagen. ''Sinds een aantal jaren vind er in een ruimte van de Gereformeerde Kerk de Fontein een soos voor jongeren plaats. Er worden voor deze jongeren diverse activiteiten georganiseerd. Op deze avonden wordt er nogal veel buiten gepraat met mooi weer. En dat galmt aardig tussen de gebouwen door, waarvan de bewoners van appartementencomplex de Swaenenborg soms last hebben. Met dit idee willen we geluidsisolatie aanbrengen, waardoor  er een stuk minder overlast of erger- nis is. Daarnaast creren wij een mooie plek voor met name de jongeren om lekker buiten te kunnen relaxen.

Van Dijk wil met het idee 'meer groen meer plezier' 12 (groen)activiteiten organiseren in het Veeralleekwartier. ''Er worden er 12 verschillende activiteiten georganiseerd rond de thema´s natuur, hergebruik afval en natuurlijk tuinieren. Deze vinden plaats verspreid over 2011 en elke wijkbewoner kan er aan deelnemen. De activiteiten variren van workshops over vlindervriendelijk tuinieren en biologische slakkenbestrijding, het plaatsen van compostbakken in het Clauspark tot een Open Dag van de biologische volkstuin, het plaatsen van straatbomen en het planten van voorjaarsbloeiers. Speciaal voor kinderen zijn er jeugdtuinen beschikbaar en kunnen nestkastjes gebouwd worden. Ook de school Het Lumeijn is bij de uitvoering betrokken.''


In totaal zijn er 21 idee waarop gestemd kan worden. In totaal zijn er 52 idee ingediend, waarvan er uiteindelijk 21 zijn overgebleven om op te stemmen. Per wijk kunnen mogelijk meerdere plannen worden uitgevoerd. Dit hangt af van de kosten van de plannen en de stemverhoudingen per categorie. Inwoners uit de Veerallee, de Binnenstad, Stadshagen en Hanzeland konden deze ronde idee indienen.

Stemmen
Bewoners van de Binnenstad kunnen hun stem kwijt in stembussen in het stadhuis, bij boekhandel Waanders (Eiland 9) en bij Gooody Fooods (Potgietersingel 1). Bewoners van Hanzeland kunnen hun stembiljet inleveren in het Stadskantoor en de stembussen van de Veerallee staan in Hotel Fidder en de Kringloopwinkel.

Bewoners van Stadshagen stemmen bij C1000 (Wade 102), Albert Heijn (Wade 10) of in het Cultuurhuis (Werkerlaan 1). Stemmen kan van 9 tot 28 februari (tot 15.00 uur) en tijdens de verkiezingsfeesten op 1 en 3 maart. Tijdens deze avonden worden de winnende idee bekend gemaakt.