In actie tegen zwerfafval tijdens schoonmaakweek

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Basisschool- en middelbare schoolleerlingen gaan tijdens de schoonmaakweek van 12 maart tot en met 17 maart weer hard aan de slag om de omgeving van hun school afvalvrij te maken. Met de actie, georganiseerd door de gemeente Zwolle en ROVA, leveren ze een bijdrage aan een schone leefomgeving. Op zaterdag wordt de week afgesloten in Holtenbroek en Zwolle Zuid en dragen ook organisaties, wijkbewoners en verenigingen hun steentje bij. Tijdens de schoonmaakweek zijn er dagelijks activiteiten op verschillende locaties.

Leerlingen in actie
In totaal doen 2.100 leerlingen van 33 scholen in Zwolle mee aan de actie. Op school leren de kinderen waarom het recyclen van afval zo belangrijk is en zwerfafval voorkomen moet worden. Tijdens de schoonmaakweek gaan ze actief met dit onderwerp aan de slag door zwerfafval op te ruimen. Dit doen ze onder begeleiding van leraren en ouders. Met fluorescerende hesjes aan, rode petjes op en vuilniszakken in de hand komen de leerlingen in actie tegen zwerfafval.

Zwerfafval barometer
Op de website www.zwolle.nl/schoonmaakweek wordt op een speciale afvalbarometer bijgehouden hoeveel afvalzakken er zijn verzameld.