Rijkswaterstaat waarschuwt voor grote verkeershinder

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Verkeer dat rijdt op de A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Zwolle-Zuid krijgt van 8 maart tot eind april te maken met grote verkeershinder. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat met het oog op de werkzaamheden op de IJsselbrug waar wordt gewerkt aan het verbreden van de weg binnen het traject A28 Zwolle - Meppel.

In beide richtingen wordt de weg met een rijstrook verbreed. "In het bijzonder verkeer dat gebruik wil maken van de aansluiting Zwolle-Zuid (afslag 18, Spoolderplein) krijgt te maken met grote verkeershinder. Houd rekening met een langere reistijd", roept Rijkswaterstaat weggebruikers op in hun planning rekening te houden met de werkzaamheden.

Daarnaast stimuleert Rijkswaterstaat mensen die dagelijks gebruikmaken van de weg tijdelijk met de trein te reizen. Daartoe komt ze met het zogeheten 'A28 van A naar Beter-kaartje' aan, waarmee weggebruikers goedkoper per spoor kunnen reizen. Deze kaartjes zijn van 7 maart tot en met vrijdag 15 april te koop via de NS-kaartjesautomaten onder de knop 'acties / evenementen'. Het kaartje is bruikbaar voor de trajecten Zwolle-Harderwijk v.v. en Zwolle - Kampen v.v., beide trajecten inclusief alle tussenliggende stations. De prijs voor een dagretour bedraagt 2,50 euro per persoon.