Wegontwerp voor aanpassing N 340 klaar

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Het onderzoek naar het effect van de verbetering van de provinciale weg tussen Zwolle en Ommen op onder andere de natuur, verkeersveiligheid en de woonomgeving is afgerond. Daarnaast is de vorm en inrichting van de N 340/N48 verder uitgewerkt. Het wegontwerp is opgenomen in een voorontwerp Provinciaal Inpassingsplan (bestemmingsplan). Dit plan regelt juridisch de aanleg van de nieuwe N 340/N48, inclusief de knooppunten van deze weg met de A28 en de N36/omleiding Ommen. Gedeputeerde Staten van Overijssel leggen het voorontwerp Provinciaal Inpassingsplan en het onderzoek (Planstudie BesluitMER) van 27 januari tot en met 11 maart in het provinciehuis en de gemeentehuizen van Zwolle, Dalfsen en Ommen ter inzage. De documenten zijn ook in te zien op de website: www.overijssel.nl/n340.

Tijdens de periode van de ter inzage legging houdt de provincie twee inloopbijeenkomsten. Bezoekers kunnen dan het wegontwerp en de kaart van het Inpassingsplan (de verbeelding) bekijken en de Planstudie BesluitMER inzien. Daarnaast zijn er medewerkers van de provincie aanwezig die vragen over het wegontwerp of bijvoorbeeld geluid, natuur en landschap, grondaankoop/planschade en wijkersbeleid kunnen beantwoorden.

De twee inloopbijeenkomsten zijn op 10 februari in restaurant Het Roode Hert aan de Hessenweg 41 in Dalfsen en op 15 februari in Lindenberg Partycentrum, Balkerweg 17/A in Ommen. Belangstellenden zijn welkom tussen 15.00 en 21.00 uur. Reacties op de plannen kunnen tot en met 11 maart aanstaande bij de provincie worden ingediend. Meer informatie over de plannen voor de N 340/N48 en visualisaties van de nieuwe weg zijn te vinden op: www.overijssel.nl/n340.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 17 uur geleden