Intocht Goedheiligman op 19 november in Zwolle

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Zaterdag 19 november is het weer zover, Sinterklaas komt dan met zijn gevolg aan in Zwolle. Om zijn komst te vieren vindt er een intocht in de binnenstad plaats, zodat de Sint net zoals voorgaande jaren alle kinderen kan begroeten. Rond 12.30 uur legt de pakjesboot aan bij de Buitenkant, ter hoogte van De Tagrijn. Bij het Hopmanshuis wordt de Goedheiligman vervolgens namens de hele stad welkom geheten door de Loco-burgemeester van Zwolle, Rene de Heer en Louis van Daalen, voorzitter Citycentrum Zwolle. Na een hartelijke ontvangst vertrekt de Sint met zijn pieten voor een optocht door de binnenstad.


Vanaf het Rodetorenplein wordt de optocht vervolgd via de Jufferenwal, de Kamperstraat, de Luttekestraat, de Voorstraat, de Melkmarkt, Grote Markt, Oude Vismarkt en het Gasthuisplein.
Vervolgens gaat de route via de Ter Pelkwijkstraat, Kerkstraat, Diezerstraat, Grote Markt, Korte Ademhalingssteeg en Sassenstraat om te eindigen op het Bethlehemskerkplein.

Programma De Proosdij
De komst van de Sint wordt vervolgens gevierd met alle kinderen in De Proosdij. Hier is vanaf 13.00 uur een programma voor alle kinderen met diverse spelletjes en een springkussen op het plein voor De Proosdij. Medewerking wordt verleend door Kindercircus Pavarini, Klimschool Yosemite en Landstede.

De kinderen die verblijven in de Isala Klinieken, locatie Sophia worden niet vergeten, rond 15.00 uur vertrekt Sinterklaas om ook hen met een bezoekje te vereren.
Organisatie De jaarlijkse intocht van Sinterklaas wordt georganiseerd door winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle. De uitvoering is in handen van de Werkgroep Handbal S.V. Zwolle.