Week van Amateurkunst in Zwolle

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Een groot aantal Zwolse amateurkunstenaars en -verenigingen doet mee aan de landelijke Week van de Amateurkunst (WAK) van 14 tot en met 21 mei.

"Ook Zwolle wordt WAKker in deze week die bruist van amateurkunst", laat de organisatie weten. "Optredens, exposities, open repetities, kunstmarkten, workshops; het gebeurt allemaal in die ene week, waarin het kostbare, culturele kapitaal dat in Zwolle ruimschoots aanwezig is voor iedereen toegankelijk en zichtbaar gemaakt wordt. Amateurs tonen hun kwaliteiten en maken kennis met andere liefhebbers. Mensen die niet aan kunst doen maar wel nieuwsgierig zijn, kunnen tijdens de WAK proeven van verschillende kunstvormen."


Op zaterdagmiddag 14 mei vindt de opening plaats in de binnenstad van Zwolle. Dit gebeurt met dansers, een percussie-battle voor publiek op tweehonderd trommels, capoeira-dans, een beroemde rapper en een straatparade van zeven show- & marchingbands. 

Op andere dagen in die week zijn er kunstmarkten in de wijken, open repetities, jamsessies in cafe´s en een speciale tocht per roeiboot door de grachten van Zwolle op zoek naar verborgen kunst onder de bruggetjes.


De coördinatie is in handen van Kunst & Zo, het kunstservicepunt van Zwolle. Het actuele programma van deze week is te vinden op www.kunstenzo.nl, onder het logo van de WAK. Ook te volgen via Twitter:@WAKkerZwolle