Spontane actie geeft bestolen caissière mobiliteit terug

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - "Ik ga gewoon een eigen 'Hart in Actie' starten'", besloot Chieneke de Boer uit Stadshagen, nadat ze caissière Louwra van Ommen van de Albert Heijn in Stadshagen huilend aantrof. "Haar scooter bleek gestolen en haar verdriet liet me niet los." De Boer schreef Brommercentrum aan en die besloot Van Ommen een nieuwe scooter te schenken. Donderdag kreeg ze hem overhandigd.

"Het is heel heftig als een klant zoiets voor je doet", reageerde de dolgelukkige Van Ommen. "Mijn scooter is alles voor mij. Het is mijn vrijheid, want ik heb geen auto. Toen ik laatst een paar uurtjes op de 50e verjaardag van mijn zus was, bleek hij gestolen." De Boer komt al dertien jaar bij haar aan de kassa in de supermarkt. "Ze viel me meteen op. Ik vind haar aardig en sympathiek. Dat zijn ze allemaal wel, maar zij onderscheidt zich toch", vertelt ze. "Ik kende haar naam niet eens, maar als je haar dan huilend aantreft, vraag je je af wat je kunt doen. Je hoopt dat je rijk bent, maar dat ben ik niet." Thuis gekomen, besluit ze een mail naar het Brommercentrum, dat tegenover haar werk is gevestigd, te sturen. Lang wachten op antwoord, hoeft ze niet. "Ik kreeg als antwoord dat het verhaal hen had geraakt en de uitnodiging om te komen praten. Dat gesprek verliep geweldig. Misschien dat de Kerst ook nog een beetje heeft meegewerkt", zegt ze met een glimlach.

Blijer
"Het is heel bijzonder om te weten dat ik 'een eigen Natasja Froger' in de winkel heb", aldus Van Ommen. "Collega's vertelden me dat iemand een actie voor me op touw zette. Toen wist ik meteen dat zij dat was." De officile overhandiging van de scooter ging donderdag gepaard met veel media-aandacht. "Daar had ik ook wel een beetje op gehoopt", erkent De Boer. "Ik weet niet of ik blijer was geweest als ik de scooter had gekregen. Dit geeft me echt een enorme kick. Ik ga heerlijk de Kerst in." Ze hoopt dat haar initiatief navolging krijgt. "Dat kan ook in heel kleine dingen. Lach bijvoorbeeld eens wat vaker naar elkaar, daar wordt het leven zoveel aangenamer van."

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43