Afbeelding

Houthandel en Meubelmakerij Wielink klaar voor de toekomst

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Houthandel en Meubelmakerij Wielink bestaat al sinds 1920. Albert Wielink, grootvader van de huidige eigenaar begon 95 jaar geleden met de verkoop van boerengeriefhout. Door de jaren heen is het aanbod drastisch uitgebreid en anno 2015 is Wielink een modern en allround bedrijf.

Albert de Jonge is inmiddels de derde generatie die het bedrijf runt. “Dertig jaar geleden kwam ik op 19-jarige leeftijd bij mijn ouders in de zaak en jaren later heb ik de zaak van hun overgenomen. Helaas kan ik dit werk niet langer doen in verband met mijn spierziekte en het bedrijf wordt met ingang van 1 januari 2016 overgenomen door Egbert Blankvoort. Egbert komt uit Mastenbroek en kent ons bedrijf op zijn duimpje. Als 15-jarige jongen was hij al bij ons werkzaam als zaterdaghulp en zes jaar geleden kwam Egbert full-time bij ons in dienst”, vertelt Albert de Jonge.

Egbert mag zich allround meubelmaker noemen. Hij deed de opleiding niveau 2 en later ook niveau 3 aan het Deltion College. Vervolgens deed hij niveau 4 (werkvoorbereiding) en nu is de 24 jarige Mastenbroeker bezig met de opleiding Ondernemersvaardigheden. “Eigenlijk wisten we al een paar jaar dat ik de zaak zou gaan overnemen en ik heb eigenlijk al heel lang de ambitie gehad om verder te leren en een eigen zaak te hebben. Albert zal op de achtergrond actief blijven binnen het bedrijf”, besluit de kersverse jonge ondernemer.

Houthandel en Meubelmakerij Wielink

Kerkwetering 5

8294 PE Mastenbroek

(038) 344 70 06

www.meubelmakerijwielink.nl

www.houthandelwielink.nl