Afbeelding
Inze Meijer

5 Jaar Bites & Business in Zwolle

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Netwerkconcept Bites & Business, het netwerk voor ondernemende vrouwen, bestaat dit jaar alweer 5 jaar in Zwolle. Bites & Business is een maandelijkse netwerkavond met alleen maar leuke, werkende vrouwen, zowel in loondienst als zelfstandig. De opzet is simpel: eten & praten, zonder andere ‘verplichte nummers’. Het concept blijkt in Amsterdam al enkele jaren in een behoefte te voorzien en past in een tijd waar persoonlijke relaties in zaken belangrijker zijn dan ooit.

Aanleiding

Bedenker van Bites & Business is Marijke Krabbenbos, oprichter van de IdeaCompany en professional ideeëngenerator. Marijke Krabbenbos: “Sinds 2006 ben ik met veel plezier zelfstandig ondernemer. Ik ontmoet op allerlei netwerkbijeenkomsten leuke mensen. De gesprekken zijn op zo’n avond echter vaak kort en de meeste netwerkbijeenkomsten hebben één of meerdere sprekers op de agenda staan. Terwijl ik kom om te netwerken. Het soort avond waar ik naar op zoek was, bleek niet te bestaan: gewoon informeel een hele avond met een club gelijkgestemden eten en praten. Om werkgerelateerde zaken te bespreken en elkaar aan tips en contacten te helpen. Ook de combinatie van zelfstandigen en vrouwen in loondienst blijkt niet gebruikelijk in het gangbare netwerkcircuit. Daarom heb ik Bites & Business opgezet. Eerst bij mij thuis, maar na enthousiaste reacties van de deelnemers heb ik het groter aangepakt. We komen nu samen in een steeds wisselende, maar altijd informele en besloten horecalocatie, zoals een huiskamerrestaurant. Per avond komen er nu ruim twintig vrouwen. Op de mailinglijst in Amsterdam staan inmiddels meer dan 300 vrouwen.”

Behoefte

Het concept blijkt in een behoefte te voorzien, getuige de reacties van enthousiaste deelnemers ook in Zwolle. Sinds vorig jaar juni zijn Linda Thuijs en Inze Meijer de citycoördinatoren : “De avond was gezellig, maar wel zakelijk“; “Met zo veel ondernemende types is het lastig om ook nog aandacht te houden voor het heerlijke eten! De avond vloog voorbij.”

Bij Bites&Business hebben we een unieke enveloppenmethode. Op de tafels liggen enveloppen en notitiebriefjes. Iedereen kan een vraag op de envelop schrijven. Hoe concreter de vraag, hoe beter. De envelop “reist” vervolgens de hele tafel langs en alle deelnemers lezen de vraag op de envelop. Wie een tip, idee of antwoord heeft, pakt een briefje en schrijft het op en stopt het briefje in de envelop en geeft deze door. Aan het eind van de avond ontvangt iedereen zijn eigen envelop en gaat zo met een veelheid aan ideeën/antwoorden naar huis. Het gezelschap heeft een zeer divers karakter, van kinderarts tot make-up artist en wisselt ook steeds van samenstelling, licht Inze toe. De netwerkavond inclusief 3-gangendiner met drankjes kost € 35,- excl.BTW. Het lidmaatschap kost €50 ex BTW per jaar.” Deze manier van netwerken past bij de huidige tijd, waarin persoonlijke relaties in zaken belangrijker zijn dan ooit: “Het gaat er niet om hoeveel kaartjes je in je kaartenbak hebt, maar of je elkaar werkelijk wat te bieden hebt of je elkaar wat gunt of je elkaar begrijpt. Als ondernemer maar ook als werknemer kun je je onderscheiden met de kwaliteit van je netwerk. En kwalitatieve contacten, daar bieden deze avonden een prima gelegenheid voor.

Op dinsdag 16 februari is de eerstvolgende netwerkavond met diner bij Pampus in Zwolle.

Op de website http://www.bitesenbusiness.nl/locaties/zwolle kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.