Afbeelding

Rondvaarten met de Blauwvinger op de Zwolse grachten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op de Zwolse grachten vaart sinds 1 april een nieuwe sloep: Blauwvinger. Groepen kunnen deze luxe sloep huren en in de schoolvakanties is het mogelijk om als particulier mee te varen tijdens de opstaprondvaarten.

De stoere Blauwvinger gaat varen op de wateren in en om Zwolle. De luxe sloep is voorzien van een gezellige rondzit met zachte kussens en biedt plek aan 35 personen. Aan boord is een toilet en er is hete luchtverwarming onder de banken, heerlijk voor de kille avonden. Ook regen is geen probleem, want dan gaat de kap erop.

Men kan de sloep, inclusief schipper, huren met een groep voor een grachtentocht en voor tochten buiten de stad. Drankjes, lunches en diners aan boord kunnen verzorgd worden, maar dat mag men ook zelf meenemen. Een prachtig doel voor een boottocht is via het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht naar Dijkmoment Zwolle. Deze nieuwe horecagelegenheid aan de Overijsselse Vecht is half juli klaar.

Opstaprondvaarten
In de schoolvakanties biedt Hiawatha Actief van woensdag tot en met zondag opstaprondvaarten door de stadsgrachten: in de meivakantie van 30 april tot en met 8 mei en in de zomervakantie van 16 juli tot en met 28 augustus. Het vertrek is om 14.00 uur en de prijs is 9,50 euro voor volwassenen en 6,50 euro voor kinderen. Reserveren is niet nodig. Passagiers kunnen opstappen bij de steiger van Hiawatha Actief aan de Potgietersingel.

Meer informatie over sloep Blauwvinger is te vinden op de website van Hiawatha Actief: www.hiawatha-actief.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden