Afbeelding

Verrassend concept in Zwolle: opticien aan huis

Partnerbijdrages

Dat er in de Zwolse winkelstraten panden leegstaan, betekent niet dat de detailhandel stil zit. Je vak opnieuw uitvinden, dat is waar het vandaag de dag om draait. En laat dat nu precies zijn wat Suzanna Guijt-van Hoorne doet. Deze week is ze gestart als opticien aan huis.

In de afgelopen jaren werkte Suzanna bij verschillende optiekbedrijven. “Steeds opnieuw zag ik dat het voor mensen die slecht ter been zijn een hele uitdaging is om naar de opticien te gaan. Hetzelfde geldt voor mensen met een drukke baan. Zij schuiven een afspraak vaak voor zich uit, terwijl goed zicht heel belangrijk is.”

Dat kan anders, dacht ze. “Daarom ben ik begin april gestart als opticien aan huis. Met mijn mobiele meetapparatuur en koffer vol monturen kan ik op elke plek werken”, legt ze uit. “Een uitkomst voor wie slecht ter been is. Maar ook voor mensen met een drukke baan. Zij bepalen namelijk zelf waar en wanneer ik langskom. Een afspraak maken kan van ’s ochtends tot en met ’s avonds en zelfs in het weekend.”

De opticien aan huis is een fenomeen van de laatste jaren. “Met de toenemende vergrijzing is het concept in opkomst”, aldus Suzanna. “In Zwolle ben ik een van de eersten die het aanbied. Ik verwacht met mijn bedrijf Thuisoptiek veel mensen te kunnen helpen. Want wie slecht ziet, kan nu eenmaal niet zonder goede bril.”

Thuisoptiek
van Diggelenweg 2
8271 ZB IJsselmuiden

06-128 29 266