Afbeelding

Lente bij Souman

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

HATTEM Kwekerij Souman in Hattem heeft een zeer groot assortiment vaste planten en perkplanten. Het bedrijf is recent behoorlijk uitgebreid en een nieuwe ongedwongen looproute door de kassen maakt het eenvoudiger om alle planten te ontdekken.

Hanneke Bloemendaal

,,Onze nieuwe aanbouw van zo'n 2100m² zorgt voor een geheel overdekte verkoop. Dat maakt het winkelen nog prettiger", vertelt eigenaar Jan Souman. ,,Voorheen hadden we alleen een breed pad door de kassen. Dankzij een nieuwe ongedwongen looproute kan nu een rondje gelopen worden, waardoor je makkelijker alle planten bereikt. De vaste planten staan nu ook allemaal onder dak. Dit assortiment is bovendien uitgebreid, waardoor we nu wel zo'n 600 vaste planten te bieden hebben. Er is ook meer keus in planten, die in een grotere pot staan. Het voordeel hiervan is dat je sneller resultaat in de tuin hebt. De meeste vaste planten overleven de winter zonder problemen. Bent u op zoek naar een speciale plant en u kunt hem niet vinden? Vraag het ons gerust!" Naast vaste planten zijn er in de kassen ook zo'n 500 soorten perkplanten uit eigen kwekerij te vinden. De planten zijn stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit en scherp geprijsd. Ze zorgen ervoor dat de tuin er de hele zomer weer kleurrijk bij staat. ,,Het seizoen van de eenjarigen is van start gegaan en er is volop keus om de tuin eens lekker op te fleuren."

Uniek bij Kwekerij Souman zijn de zogenaamde 'slimme' plantenbakken, die in verschillende maten en vormen verkrijgbaar zijn. De bakken zijn voorzien van een rooster en een speciaal reservoir waardoor de planten, afhankelijk van het weer, maar één keer in de drie tot vier dagen water hoeven te krijgen. Het systeem zorgt ervoor dat de planten altijd van de juiste hoeveelheid water worden voorzien. Overtollig water wordt automatisch afgevoerd. De bakken zijn ook verkrijgbaar voor aan de muur. ,,Kijk eens op onze website of op onze FB-pagina. Daar is een informatief filmpje te vinden met uitleg over de werking van de slimme plantenbakken." Kwekerij Souman biedt een unieke inplantservice, waarbij onze balkon- of terrasbakken met waterreservoir kant en klaar gevuld worden. Dit kan ook via de website, waarna de bak gevuld en wel opgehaald kan worden bij de kwekerij. Ook voor een leuk Moederdagcadeau is Kwekerij Souman een inspiratievol adres. Er zijn veel prachtige zomerbloeiers, die zowel staand, hangend als op stam verkrijgbaar zijn.

,,U kunt bij ons ook terecht voor een stuk advies omtrent bemesting", aldus Souman. ,,Bemesting voor eenjarigen is nogal een ondergeschoven kindje. Veelal wordt er alleen water gegeven, maar geen voeding. Voor alle planten in pot geldt echter dat voeding heel belangrijk is. Wij hebben een met zorg samengestelde meststof vol essentiële voedingsstoffen. De planten bloeien hierdoor uitbundiger en langer." Kwekerij Souman is op Hemelvaartsdag (5 mei) geopend.

Kwekerij Souman, Zuiderzeestraatweg 34, Hattem. Info: 038-4449042/www.kwekerijsouman.nl

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 18 uur geleden