Afbeelding
Mirjam Blok

Dierenspeciaalzaak Zunnebeld viert 90-jarig bestaan

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het is feest bij dierenspeciaalzaak Zunnebeld aan de Van Karnebeekstraat. De specialist in aquaria, huisdieren en hengelsport viert van maandag 2 tot en met zaterdag 6 mei haar 90-jarig bestaan met verschillende acties voor haar klanten.

Doris Zunnebeld was in 1926 altijd te vinden op de Nieuwe Markt, waar toentertijd de eiermarkt werd gehouden. Hij ruilde kippen- en duivenvoer voor eieren en verkocht de eieren vervolgens weer op de markt. Toen de handel eenmaal goed liep, werden ook huisdieren, waaronder vissen en aquaria aan het assortiment toegevoegd. Waar de aquaria op hun plek bleven, verhuisde de rest van de zaak naar de overkant van de straat. Later werd alles samengevoegd op het huidige adres: Van Karnebeekstraat 73.

Eigenaar Henk Zunnebeld, de derde generatie, zag eind jaren negentig de opkomst van de hengel- en vissport en breidde zijn assortiment daarmee uit. Zijn vermoeden bleek juist en zodoende groeide zijn zaak uit tot speciaalzaak voor de hengelsporters met inmiddels meer dan vijftienduizend artikelen. Uiteraard kunnen klanten zich in de winkel laten adviseren door het deskundige personeel. Wie liever online zijn of haar spullen koopt, kan natuurlijk ook op de website terecht. Daarop staan meer dan 12.500 producten. Wie voor 16.00 uur bestelt, heeft het artikel de volgende dag in huis.

In de jubileumweek zijn er talrijke aanbiedingen te vinden en kunnen klanten interessante kortingen winnen met het rad van fortuin. Kinderen kunnen zich als muis, vis, kat of hond laten schminken.

Zunnebeld

Van Karnebeekstraat 73

8011 JD Zwolle

(038) 421 58 97

www.zunnebeld.nl