Afbeelding

Univé geeft geld terug

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Woonverzekeringsklanten van Unive Regio+ hebben afgelopen week een brief ontvangen met daarin goed nieuws. Ze krijgen geld terug van hun verzekeraar. In totaal keert het bedrijf zo’n 1,8 miljoen euro uit, omdat het bedrag dat de laatste jaren aan schade is uitgekeerd, meeviel. De twee directieleden Robert de Ruiter en Margriet Tiemstra vertellen hoe dit zit.

Tiemstra: "Unive is een coöperatie. Onze leden zijn eigenaar van het bedrijf. Dat is anders dan bijvoorbeeld bij een beursgenoteerde verzekeraar, daar zijn de aandeelhouders eigenaar. We hebben een aantal jaren achter de rug waarin het aantal grote schades meeviel. Daarom zijn we in de gelegenheid om geld terug te geven. Het gaat om zo’n 15 procent van de jaarpremie voor de woonverzekering."
De Ruiter: "Het alweer wat jaren geleden dat we premie konden teruggeven. Enerzijds komt dit door een paar jaren waarin zware stormen over ons werkgebied raasden, waardoor we met bovengemiddeld veel grote schades te maken kregen. Aan de andere kant zijn de regels die de wetgever ons oplegt ten aanzien van de grootte van onze reserves de laatste jaren veel strenger geworden. Hierdoor moesten we eerst onze reserves aanvullen. Het zijn moeilijke tijden maar we zijn een gezond bedrijf met toegewijde medewerkers. Ik ben er trots op dat we dit nu kunnen doen."
Tiemstra: "Het is gelukkig niet zo dat we de afgelopen jaren niets konden teruggeven aan onze leden. We hebben de laatste jaren ieder jaar 100.000 euro in ons Ledenfonds gestort. Dit fonds verstrekt donaties aan initiatieven die helpen ongelukken te voorkomen, of inwoners van ons werkgebied stimuleren om gezonder te gaan leven. We zijn tenslotte schadeverzekeraar, maar ook zorgverzekeraar."

Meer informatie over het Ledenfonds: www.univeledenfonds.nl.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 11 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50