Afbeelding

Bike Studio Benny Brouwer: ‘Koop niet overhaast een racefiets’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Elk lichaam is anders, daarom is de afstelling van een racefiets erg belangrijk”, weet Benny Brouwer van Bike Studio Benny Brouwer. “De basis van een goede fiets is de juiste maat, net als bij schoenen.”


Veel mensen doen erg gemakkelijk over de aankoop van een racefiets, is zijn ervaring. “Ze zitten op de bank en kopen er één van internet. De zadelhoogte gaat dan meestal wel goed, maar aan de afstand tot het stuur en de hoogte ervan, wordt vaak niet gedacht.” De gevolgen laten zich, volgens de wielerspecialist, raden. De koper krijgt last van het zitvlak, de armen, de rug en de nek en het plezier in fietsen verdwijnt.
Brouwer: “Racefietsen is statisch: je zit heel lang in dezelfde houding. Als de maten niet kloppen, kan je niet maximaal kracht zetten. Je spreekt dan je bovenbenen extra aan, waardoor je er enorm veel last van kan krijgen.” Hij ziet het veel bij vrouwen, waarbij de benen vaak verhoudingsgewijs langer zijn dan de armen. “Als de hoogte van de fiets voor hen goed is, is de fiets vaak veel te lang. Ze zitten er dan uitgerekt op, waardoor veel klachten ontstaan. Bovendien voelt de racefiets dan instabiel aan en stuurt die zenuwachtig.” Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk voor aankoop het lichaam goed te laten opmeten. Brouwer heeft daarvoor de kennis en de juiste apparatuur.

Bike Studio Benny Brouwer heeft de grootste collectie Trek race- en ATB-fietsen van Nederland. “Trek is wereldwijd marktleider in sportieve fietsen”, legt Brouwer uit. “Er zijn heel veel modellen, vorig jaar 142, in allerlei uitvoeringen en de prijs/kwaliteitverhouding is heel goed. Inruil is bij ons ook mogelijk, anders krijgt men korting op de adviesprijs.”


Bike Studio Benny Brouwer
Vechtstraat 34-36
8021 AX Zwolle
(038) 420 48 25

www.bikestudio.nl

Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden