Afbeelding

Visgilde Hans Visscher scoort een 8,5 in AD test

Partnerbijdrages

Hans Visscher is maar wat blij dat zijn haringen een 8.5 krijgen in de AD Haringtest 2016, vertelt hij glunderend in de viswinkel aan de Melkmarkt.


Zijn haringen waren lekker genoeg om de 38ste plek te claimen van de beste haringverkopers in Nederland. Hans Visscher weet zijn cijfer de afgelopen jaren iedere keer vast te houden. Een mooi cijfer meent hij, maar geen nieuw record. "We hebben een keer op de vierde plek gestaan, in 1998 was dat." Het AD-panel roemde de ‘frisse iets gerijpte geur van de vis’. “Visgilde Hans Visscher is al vele jaren een betrouwbare vaste waarde. Altijd uiterst verzorgd, een genoegen om hier binnen te lopen. Moet u ook doen als u in de buurt bent”, luidt het oordeel.
"Wij hadden gehoopt om ook dit jaar in de top tien te komen, daar streven we ieder jaar naar", zegt Visscher. Maar een plekje in de topscore binnen hengelen is niet eenvoudig, weet hij.
Dit jaar is er veel goede haring. "Bovendien is de test een momentopname. Je weet niet wie de haring test. Maar uiteindelijk gaat het erom wat de klant lekker vindt”, vertelt Visscher. "Er zijn wel honderd verschillende smaken. Hier in Zwolle zijn ze gek op een lekkere malse haring die een tikkeltje pittig is.”

Visgilde Hans Visscher

Melkmarkt 32

8011 MD Zwolle

(038) 423 49 27

hansvisscher.visgilde.nl/