Afbeelding

De fietsenmarkt: Een koopje doen met de garantie van Gait

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een mooie fiets kopen voor een budget van pakweg tussen de 50 en 150 euro. Wie wil dat nu niet? Maar het liefst dan wel eentje waarmee je direct veilig de weg op kunt en niet meteen allerlei onderhoudskosten hebt. Tja, dat wordt een stuk lastiger. Echter niet bij Gait Rigter. Traditiegetrouw houdt de fietsenspeciaalzaak aan de Rembrandtlaan 70 een keer per jaar een fietsenmarkt en dat is deze keer op zaterdag 27 augustus. Met fietsen die in goede conditie verkeren en helemaal zijn nagekeken.

“De fietsenmarkt houden we altijd in de laatste week van de vakantie”, zegt Adriaan Rigter. “Studenten, scholieren, maar ook mensen die weten dat dit er aan zit te komen en jaarlijks terugkomen en een familielid meenemen”, begroeten we dan. Die mensen weten gewoon dat Gait Rigter staat voor goede service. Een goedkope fiets kopen kan ook op internet bij een particulier, maar wij verbinden onze naam aan de fietsen. Dan moet het gewoon goed zitten”, zegt Rigter-junior in de aanloop naar de fietsenmarkt van aankomende zaterdag.

De markt duurt van 7.00 uur tot sluitingstijd. Veel van de goedkopere fietsen zijn voor het middaguur echter al weg. De paar honderd fietsen zien er ook nog eens goed uit. Natuurlijk zit er kwalitatief en optisch wel verschil tussen een fiets van 50 en 150 euro. Om dat te illustreren laat Adriaan Rigter een prachtige Cortina-fiets zien. “De versnellingen waren stuk en repareren was te duur. Toen hebben we er een terugtrap-systeem ingezet. Simpel, maar je hebt wel een heel mooie fiets!”

Kortom, de fietsenmarkt is het moment om je slag te slaan bij het Zwolse familiebedrijf dat al bijna 85 jaar bestaan.

Gait Rigter Rembrandtlaan 70 Tel: (038) 453 1527 www.gaitrigter.nl