Afbeelding
Erik-Jan Berends

Tamse Wiertz verdwijnt uit Zwols straatbeeld

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Welke Zwollenaar heeft er geen keukengoed van Tamse Wiertz in huis? De winkel is al sinds 1957 een begrip in de binnenstad. Nu is er echter leegverkoop. De zaak gaat definitief de deuren sluiten.

De vader van de in juli 2014 overleden Paul Wiertz nam in 1957 Magazijn Tamse over. “Het was een klein, luxe warenhuis met lederwaren, glas, porselein en aardewerk”, vertelt huidig eigenaresse Coby van Buuren, weduwe van Paul Wiertz. “Het pand was natuurlijk uitermate geschikt met meerdere verdiepingen en twee ingangen, één aan de Oude Vismarkt en één aan de Sassenstraat.”

In 1982 neemt Paul Wiertz de zaak over. “Zijn kwaliteit was vooral inkoop”, vervolgt Van Buuren. “Hij was veel in Duitsland, Engeland en Amsterdam geweest en daarvan heeft de regio goed geprofiteerd. Zo kocht hij kwaliteitsmerken in als Wedgwood, Arzberg en Schott Zwiesel. Wie aan de Oude Vismarkt binnenkwam, trof de aanbiedingen, het assortiment lag vooral aan de Sassenstraat.”

“Het is goed geweest, we hebben een prachtige tijd gehad”, vervolgt Van Buuren. “Het consumentengedrag verandert, de inkoop verandert en nog een aantal factoren maakten dat ik ging nadenken hoe ik verder wilde met mijn dochter. Daarop heb ik besloten te stoppen. Ik begrijp dat het jammer is dat Tamse Wiertz verdwijnt, maar ik ga ik er ook vanuit dat Zwollenaren begrijpen dat dingen veranderen in het leven.”

In de winkel vinden klanten nu hoge kortingen tot 60 procent op de pannen, cassettes, serviezen, glazen, keukenartikelen, cadeauartikelen en speciale actieproducten. Zolang de voorraad strekt.

Tamse Wiertz

Sassenstraat 11

Oude Vismarkt 31