Afbeelding

Hielpijn, wat nu?

Partnerbijdrages

Hielpijn is een van de meest voorkomende klachten aan de voet. Er zijn meer dan 25 soorten hielpijnen. De verzamelnaam hiervoor is hielpijnsyndroom. Hielpijn komt vooral voor bij mensen boven de 40. Het kan een ontsteking van een pees zijn, maar er kunnen ook problemen zijn met vetkamers, een zenuw of de groeischijf. De peesontsteking kan verschillende oorzaken hebben, zoals overbelasting, een verkeerd looppatroon of overgewicht.

KLACHTEN BIJ HIELPIJN

De symptomen van hielpijn zijn vaak een felle en scherpe pijn, zwelling, warmte en roodheid. De pijn wisselt, dit is sterk afhankelijk van de diagnose. Bij sommige klachten neemt de pijn af als je rust neemt, maar het is ook mogelijk dat bij een andere diagnose er pijn is in rust en bij belasting.

ADVIES EN OEFENINGEN

Omdat hielpijn verschillende oorzaken kan hebben, zijn er ook meerdere oplossingen mogelijk. Ons advies is dan een onderzoek. Sommige hielpijnen gaan namelijk vanzelf over, andere hielpijnen vereisen acute behandeling. Doel van de behandeling is om de belasting van de hiel zoveel mogelijk te beperken door podotherapeutische zolen, fysiotherapeutische oefeningen en adviezen op het gebied van belasting en belastbaarheid.

Heb je last van pijn aan je voet? Of heb je andere klachten aan enkel, knie of heup? Maak dan een afspraak met het Expertisecentrum Voet & Beweging.

TAMAR VAN DER VEEN

Registerpodoloog en fysiotherapeut bij het
Expertisecentrum Voet & Beweging

Ceintuurbaan 22 - Zwolle
T (038) 720 07 30
WWW.VOETENBEWEGING.NL