Afbeelding
Pedro Sluiter

Vijftienjarig Busch & van der Worp viert feest

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Busch & van der Worp, hét adres voor kunstenaarsbenodigdheden, vestigde zich in september 2001 in de voormalige banketbakkerij Vos aan de Vechtstraat 90. Nu, vijftien jaar later, vinden Erwin van der Worp en Suzanne Busch het tijd voor een feestje. Dat wordt gevierd op donderdag 24 november.

Als kunstenaar, die ook cursussen verzorgde, zocht Erwin van der Worp aan het begin van deze eeuw naar meer stabiele inkomsten op zijn vakgebied. “Ik kwam op het idee een winkel te beginnen en ging in gesprek met een toenmalige vertegenwoordiger van Talens. Hij adviseerde me de verkoop er niet ‘bij’ te doen, maar ook écht een winkel te beginnen. Mijn partner Suzanne was net klaar met haar studie en werd ook enthousiast. Toen hebben we besloten er voor te gaan.” De zoektocht begon naar een pand, waarin ook een atelier kon worden gevestigd en waar het paar boven kon wonen. Die kans vond het aan de Vechtstraat. “Het was wel oud en vervallen, maar we zagen eveneens dat we, indien wenselijk, altijd nog achter konden uitbouwen.” De zaak liep meteen al goed en is altijd blijven groeien. Naast verkoop in de winkel, werden achterin het pand cursussen gegeven. Ook werd, een inmiddels succesvolle, webshop in het leven geroepen. “Na een jaar of acht moesten we personeel aannemen en realiseerden we ons dat we niet alle ballen hoog konden houden. De winkel én de webwinkel én de lijstenmakerij én cursussen én de zorg voor onze dochter werd teveel”, aldus Suzanne Busch.

Meike Beekhuis, die dan al veel cursussen in de winkel verzorgt, neemt het cursusaanbod mee naar haar atelier in DOAS. “We geven sindsdien alleen zo nu en dan nog workshops, zoals tijdens klantendagen”, zegt Erwin van der Worp. “We bieden onze klanten nu alles op teken- en schildergebied en hebben een lijstenmakerij. Daarbij zijn we non-stop bezig met veranderen en verbeteren. Waar we eerst dachten dat er niet zoveel verandering in dit assortiment zat, weten we inmiddels dat er zeker trends zijn. Zo is tekenen momenteel weer helemaal ‘in’. Ook op scholen.” Het 15-jarig bestaan wordt op donderdag 24 november van 15.00 tot 20.00 uur gevierd in de winkel aan de Vechtstraat met een speciale portret-act, een workshop handlettering, een hapje en een drankje en 15 procent korting op alles. De muziek wordt verzorgd door de Karel J. Schepers band. Bij vertrekt krijgen klanten, bij besteding van minimaal 15 euro een ‘hand-made goodybag’ mee naar huis.

B u s c h & v a n d e r W o r p
Ve c h t s t r a a t 9 0
80 2 1 A Z Z w o l l e

www.buschvanderworp.nl