Afbeelding
Steven van Olphen

Zwolse ondernemers lanceren vernieuwend teamtrainingsbedrijf

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

DHZT lanceert nieuw teamtrainingsconcept

“Unieke innovatie op teamtrainingsgebied”

ZWOLLE - Het werken aan teams via teamtrainingen is bij duizenden bedrijven in Nederland een jaarlijks terugkerend fenomeen. Standaard oefeningen met een trainer die het altijd beter weet: dat is het standaard beeld wat mensen hebben over een teamtraining. Zwolse bedrijf DHZT denkt daar radicaal anders over: “dat kan beter!”

Teamtrainingen of teambuilding: voor veel werknemers is het één pot nat. Een jaarlijks ‘moetje’ wat wel leuk is, maar of het écht iets oplevert? Daar denken de heren van DHZT (Doe Het Zelf Teamtrainingen) anders over: Zwolse ondernemers Stefan van Bommel en André Vaessen lopen gezamenlijk al enkele jaren mee in de wereld van de teamtrainingen en coaching. Van Bommel: “Een traditionele wereld waar het lastig is om door de vele teambuildingsbedrijven of teamtrainingsbedrijven het spreekwoordelijke bos te zien. Daar gaan wij verandering in brengen!”

Radicaal vernieuwen in een traditionele markt
DHZT stapt in deze wereld met een radicaal vernieuwend concept: Doe Het Zelf Teamtrainingen. Geen schoolse trainingen, maar een teamtraining waarbij het team letterlijk aan het roer staat. Vaessen: "Er lopen wel instructeurs rond, maar de teams voeren elke oefening zélf uit. Een tablet voorziet ze van instructies: ze bouwen de oefening zelf op, voeren de oefening zelf uit, ruimen de oefening zelf op én evalueren het proces zélf via de tablet.”

Uniek in de trainingswereld
DHZT is hiermee het enige teamtrainingsbedrijf die digitalisering toepast op teamtrainingen. Van Bommel: “Juist de combinatie tussen digitalisering én eigenaarschap – het team voert zelf immers alles uit – maakt DHZT zo krachtig.” Alle oefeningen zijn in ‘Expeditie Robinson’ stijl uitgevoerd, wat zorgt voor een speelse uitstraling. Van Bommel vervolgt: “Een teamtraining moet naast waardevol en resultaat óók gewoon erg leuk zijn. Anders werkt het niet.”

Meest voorkomende problemen bij teams
DHZT heeft de 6 meest voorkomende thema’s binnen teams onderzocht én voor elk thema een programma gemaakt. Vaessen: “Al meer dan 20 jaar loop ik mee in dit vak en elke keer zie ik dezelfde problematiek langskomen. Elk bedrijf wil werken aan de communciatie van teams, onderling vertrouwen en respect. Daar helpen wij ze heel praktisch en helder mee. Geen moelijk gedoe, maar duidelijke resultaten.”

Geen ingewikkelde training, maar optimaal resultaat
Dus geen ingewikkelde training of trainers die ‘je wel even komen vertellen hoe het werkt’ maar een dag vol met plezier, eigenaarschap én resultaat. Maar hóe meet je dat resultaat? Vaessen: “Juist doordat de teams zelf hun proces evalueren en scoren verzamelen we een boel informatie.” Van Bommel voegt toe: “Aan het einde van de dag ontvangen de teams een infographic met alle resultaten. Die krijgen ze opgestuurd én krijgen ze 4 weken lang korte opdrachten per e-mail over. Na die 4 weken komen wij langs om alle resultaten met ze te bespreken.” De heren lachend in koor: “Voor een optimaal teamtrainings resultaat!”

Meer informatie over DHZT?
www.dhzt.nl