Afbeelding
Autotaalglas

Autotaalglas Zwolle kiest voor duurzaamheid

Partnerbijdrages

Autoruitexpert Autotaalglas Zwolle heeft haar gehele vestiging voorzien van duurzame LED verlichting. Het energieverbruik daalt door de omzetting met ruim 60%, terwijl de lichtopbrengst. De investering is goed voor het milieu: ook de CO2- en zwaveluitstoot gaan flink terug.

In de vestiging aan de Voltastraat hingen tot voor kort 60 TL-buizen van 58 watt. Die worden nu vervangen door LED Tubes van leverancier Saled LED verlichting. Deze werkplaats LED verlichting kent een verbruik van slechts 22 watt. En dat is goed voor het milieu, want zowel de CO2- als zwaveluitstoot wordt flink teruggedrongen. Ondanks de wisseling van verlichting en het lagere verbruik zal de lichtopbrengst verbeteren, zodat er geen sterretje aan de aandacht van Autotaalglas zal ontsnappen.

Medio december klaar
De omzetting van ‘oud naar nieuw’ wordt tussen de bedrijven door uitgevoerd door het eigen personeel van de autoruitexpert. Medio december is naar verwachting de laatste duurzame lamp geplaatst en is de gehele vestiging duurzaam verlicht.